۱۳۹۷ مهر ۲۱, شنبه

در جبهه نبرد طبقاتی

ادامه اعتصابات و اعتراضات کارگران در شهریور ماه

کارگران رزمنده ایران، سال 97 را با اعتراض و اعتصاب برای به دست آوردن حقوق حقه خود آغاز کردند و در شش ماه اول سال تا پایان شهریور دست از مبارزه برنداشتند و مصمم و پیگیر، با همان خروشندگی آغازین سال، پاییز را شروع کردند.
در شهریور ماه نیز همانند ماههای دیگر، کارگران در اقصی نقاط ایران، بدون کوچکترین عقب نشینی، به رزم بیامان خود ادامه دادند و برگ زرین دیگری به دفتر جبهه نبرد طبقاتی افزودند. مرداد ماه را با اعتراض و تجمع و اعتصاب به پایان بردند و شهریور ماه را با اشکال گوناگون اعتراض آغاز کردند.
در شهریور ماه شاهد دهها اعتراض کارگری بودیم، که اهم خواسته‌های کارگران شریف زحمتکش «دریافت حقوق معوقه و دیگر مزایای پرداخت نشده ماههای پیش، لغو قراردادهای موقت، حق داشتن تشکل مستقل، آزادی فعالان کارگری و صنفی و … » بود. در میان اعتصابات و اعتراضات کارگری و صنفی مهم‌ترین آن‌ها اعتصابات رانندگان و کامیونداران بوده و همچنان ادامه دارد. با توجه به محدود بودن صفحات نشریه متأسفانه نمی‌توانیم به تمامی حرکات اعتراضی انجام شده کارگری در شهریور ماه به‌پردازیم، لیکن تا آنجایی که کلیتی از مبارزات کارگری در این ماه را برای خوانندگان توفان روشن کند، به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
نفت، گاز و پتروشیمی
۴ شهریور: کارگران پتروشیمی گچساران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقهای معوقهشان از چهارم شهریور دست به اعتصاب و اعتراض زدند.
۷ شهریور: کارگران شرکت «کُک سبز» چهارشنبه ۷ شهریور در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی خود، اعتصاب کردند. شرکت «کُک سبز» (کُک نفتی خام)، که تولیدات آن حاصل بازیافت ته‌ مانده‌های سنگین نفتی است، در دهه ۱۳۸۰ در خرمشهر تأسیس شده است.
۱۳ شهریور: روز سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷ کارگران پتروشیمی فارابی در ماهشهر به اعتصاب خود مبنی بر اعتراض به دستمزد پایین، که در نتیجه عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل از روز ۶ شهریور آغاز شده بود، ادامه دادند.
۱۴ شهریور: روز چهارشنبه ۱۴ شهریور ۹۷ كارگران فاز ٢٠-٢١ عسلويه در اعتراض بە عدم پرداخت ٧ ماه حقوقشان دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.
۱۹ شهریور: کارگران پیمانکاری واحد تعمیرات برق و ابزار دقیق پالایشگاه دوم میدان گازی پارس جنوبی، ۱۹ شهریور به علت عدم دریافت دو ماه دستمزد و نداشتن قرارداد در سال ۱۳۹۷ و عدم دریافت اضافه دستمزد در سال ۱۳۹۷ اعتصاب کردند. این در حالی است که این پالایشگاه در حال تعمیرات اساسی است، کارگران از اتاقهای استراحت خود خارج نشدند و به سایت صنعتی وارد  نهگردیدند.
۲۱ شهریور: کارگران فاز۱۳ کنگان پارس جنوبی در اعتراض به ۴ ماه مزد معوقه و عدم پرداخت حق بیمه خود دست به اعتصاب زدند. کارگران میگویند با شروع مدارس برای تهیه هزینه نیازمندی های مدارس فرزندانشان نیاز به دستمزد خود دارند و بخاطر تعویق در پرداخت آن دست به اعتصاب زده اند.
نیشکرهفت تپه
کارگران نیشکر هفت‌تپه به اعتصاب خود که از هفته آخر مرداد آغاز شده بود، ادامه دادند. از اهم‌ خواستههای کارگران نیشکر هفت تپه، پرداختِ معوقات مزدی و امکان برخورداری از مزایای بازنشستگی پیش از موعد است، که در لیست بیمه آنها، کار سخت و زیان‌آور ذکر نشده ‌است. در این تجمع، کارگران رسمی، روزمزد و همچنین کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند، شرکت داشتند. رزم کارگران این واحد تولیدی در حالی ادامه دارد که کارگران تحت فشار انواع و اقسام تهدیدات و فشارهای کارفرمایان و مسئولین انتظامی و حکومتی هستند، تا به اعتصاب خود پایان دهند، ولی کارگران متحد و پیگیر مصمم هستند که اعتصابشان، تا دستیابی به مطالباتشان، ادامه داشته باشد. تمامی کارگران بخش‌های مختلف صنعتی و کشاورزی مجتمع نیشکر هفت‌ تپه در اعتراضات، نسبت به تأخیر در پرداخت دستمزد شرکت داشته‌اند. اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه مورد پشتیبانی دیگر کارگران و تشکلات کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد قرار گرفته است.
گروه ملی فولاد اهواز
از دیگر اعتصابات به حق کارگری در شهریور ماه، می‌توان به اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد اهواز اشاره کرد. کارگران رزمنده این واحد بزرگ صنعتی که از اواخر مرداد در رابطه با معوقات مزدی خود اعتراضات خیابانی داشتند، در شهریور ماه نیز دست به اعتصاب زده و اقدام به راهپیمایی در اهواز کردهاند.
اعتصاب رانندگان و کامیونداران
رانندگان کامیون، تقریباً در اکثر شهرهای بزرگ و کلیدی به طور یکپارچه و متحد، دست به اعتصاب زده‌اند. در شهر اصفهان، منطقه شاپور، مقابل پایانه شهر، اقدام به تجمع و اعتصاب کردند. همچنین رانندگان کامیون، در مشهد، در روز شنبه سوم شهریور در اعتراض به پایین بودن حقوق و گرانی قطعات یدکی و پاسخ ندادن به مطالباتشان، اعتصاب کردند و در مقابل ستاد شهرداری کامیونهای خودشان را متوقف ساختند.
۳ شهریور: همچنین رانندگان در جاده اهواز، در روز شنبه ۳ شهریور در اعتراض به پایین بودن کرایه‌ها و گرانی لوازم یدکی، تجمع و جاده را مسدود کردند. رانندگان کامیون در یزد نیز به صورت همگانی اعتصاب کردند و ماشینها را خواباندند.
۵ شهریور: رانندگان تاکسی در شهرهای قزوین و خرمآباد روز دوشنبه ۵ شهریور دست از کار کشیده و تجمع کردند. خواسته آنها اینست که در ازای مبالغ دریافتی شرکتهای حمل و نقل به عناوین مختلف از رانندگان، امکانات لازم در اختیار رانندگان قرار گیرد.
رانندگان خط بی.‌آر.تی ۵ در تهران در اعتراض به کمشدن مزایای خود، با تجمع در مقابل دفتر پایانه بیهقی، اتوبوس‌هایشان را متوقف و از سوارنمودن مسافر خودداری ورزیدن.
۵ شهریور: روز دوشنبه 5 شهریور۹۷، رانندگان خودروهای استیجاری شرکت ایران ـ آ روین در شهرک صنعتی بوکان، در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماە حقوق خود، دست به اعتصاب زدند.
۵ شهریور: روز دوشنبه ۵ شهریور رانندگان سواری کرایه بین المللی مشهد-هرات در پایانه مشهد دست به تجمع و اعتصاب زدند. این اعتصاب به این علت صورت گرفت که گمرک ایران از سواری های مسیر مشهد-هرات و بالعکس به ازای هر نفر سیصد هزار تومان خروجی می گیرد. در حالیکه کرایه دربست هر ماشین سیصد و هشتاد هزارتومان است!
۱۰ شهریور: روز شنبه۱۰ شهریور ماه ۹۷ رانندگان ترانزیت در شهر مرزی مهران، در پاسخ به فراخوان قبلی در پایانه این شهر تجمع کردند. این اعتصاب و تجمع در اعتراض به کاهش دستمزد رانندگان بود. همزمان جمعی از رانندگان کامیون در شهرهای گرگان «استان گلستان»، و مهران «استان ایلام» دست به اعتصاب زدند. در گرگان رانندگان برای تجمع اعتراضی ۴ روزه، خودروهای خود را در مسیر اتوبان گذاشتند. در پی اعتصاب کامیونداران و کمبود سوخت در برخی نواحی استان سیستان و بلوچستان، اتومبیلها در شهر سراوان در مقابل پمب بنزینها صف طولانی تشکیل دادند. روزهای بعد اعتصاب رانندگان به شهرهای زرین شهر، اصفهان، زنجان، سمنان گسترش یافت. رانندگان اعتصابی در پایانه زنجان علیرغم دخالت مأموران لباس شخصی، تجمع اعتراضی خودشان را برگزار کردند.
۱۲ شهریور: اعتصاب همگانی کامیونرانان تا روز دوازدهم شهریور ادامه یافت. اعتصاب به بخشهای دیگر اصفهان، اراک، ساوه، خاش و سرخس گسترش پیدا کرد.
۱۳ تا ۱۴ شهریور: روزهای سیزدهم و چهاردهم شهریور رانندگان کامیون در زنجان، ساوه، گمرک سرخس، دامغان، مهدی شهر سمنان، ساری، آمل، قائمشهر، اصفهان و سردشت، نیشابور به اعتصاب و اعتراض ادامه دادند.
کارگران راننده نیشابور تا روز بیستم شهریور در اعتصاب بودند.
رانندگان مینی‌بوس سرویس مدارس در شهرستان الوند در استان قزوین در اعتراض به تعیین پیمانکار توسط دولت، در آموزش پرورش استان قزوین، برای سرویس مدارس دست به اعتصاب و تجمع زدند.
۱۳ شهریور: رانندگان تاکسی درون شهری پاوه، در استان کرمانشاه، روز سیزده شهریور بعلت پایین بودن دستمزدشان اعتصاب کردند.
۱۵ شهریور: صدها تن از رانندگان تاکسی در اَهَر در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه پنج شنبه ۱۵ شهریور دست به اعتصاب زده و مقابل مرکز تاکسیرانی در این شهرتجمع کردند.
۱۹ شهریور: دوشنبه ۱۹شهریور رانندگان تاکسی در شهرستان آذرشهر (آ‌ذربایجان شرقی)، به دلیل دستمزد پایین و بالارفتن قیمت قطعات یدکی و عدم توانایی در تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه، دست از کار کشیده و در مقابل فرمانداری تجمع کردند.
شهرداری
رانندگان طرح مکانیزه جمع‌آوری و حمل خاک و ضایعات ساختمانی شهرداری مشهد، اعتصاب کردند و درمقابل ستاد خاک و نُخاله ساختمانی (مپ)، واقع در میدان حافظ، تجمع کردند.
۵ شهریور: کارکنان بیمارستان فوق تخصصی خمینی کرج، دوشنبه پنجم شهریور اعتصاب کرده و مقابل استانداری البرز تجمع کردند. همچنین کارکنان این بیمارستان در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ تا ۱۰ ماه حقوق معوقه خود مقابل سازمان همیاری شهرداری‌های استان البرز نیز تجمع کردند.
۷ شهریور: کارگران شهرداری زابل، که چهارماه است حقوق نگرفته‌اند، روز چهارشنبه هفتم شهریور مجدداً دست به اعتصاب زدند.
۱۳ – ۱۴ شهریور: روز سه شنبه ۱۳ شهریور کارگران منطقه ۲ شهرداری آبادان در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه دستمزد عقبافتادهشان دست به اعتصاب زدند و مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند. و روز چهارشنبه نیز در اعتصاب به سر بردند و شهرداری را تعطیل کردند.
۱۵ شهریور: پنج شنبه ۱۵ شهریور کارگران شهرداری منطقه ۴ اهواز، برای سومین روز متوالی، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق سه ماه خود، اعتصاب کردند. این اعتصاب کارگران در حالی ادامه داشت که پیمانکار به پشتوانه حکومت سرمایهداری اسلامی، آنها را تهدید به اخراج از کار میکرد.
بازنشستگان
۲۰ شهریور: سه شنبه ۲۰ شهریور ۹۷ تجمع بازنشستگان کشوری و پرستاران در مقابل سازمان برنامه و بودجه، بازنشستگان یزد، بازنشستگان کشوری در مشهد، کارگران بازنشسته، بخش آموزشی بروجرد و کرمانشاه، در اعتراض به وضعیت معیشتی خود دست به تجمع زدند.
راه آهن
۳ شهریور: کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در نواحی ریلی جُلفا، هادی‌ شهر، مرند و عجب‌ شیر در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای معوقه، از صبح شنبه ۳ شهریور ماه اعتصاب کرده و با برپایی یک تجمع در محوطه محل کار خود خواستار پرداخت مطالبات مزدی و لغو قراردادهای موقت شدند.
۳ شهریور: کارگران شرکت کیسون پیمانکار اجرای طرح قطار شهری اهواز روز شنبه ۳ شهریور، در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه دستمزد خود، اعتصاب کردند.
دیگر کارگران
کارگران پروژه حفر تونل و انتقال آب کانی سیب به دریاچه اورمیه به دلیل پرداخت نشدن دستمزدشان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. کارگران این پروژه به دلیل پرداخت نشدن دستمزد و اضافه کاری شان از عید امسال تاکنون، اعتصاب کردند. فرماندهان سپاه بارها از کارگران خواستند که به سر کار خود بازگردند، اما معترضان میگویند که باید حقوقهای معوقهشان پرداخت شود، تا به سر کار خود بازگردند.
۵ شهریور: کارگران شرکت کارتن ایران، واقع در محله شادآباد تهران، روز دوشنبه پنجم شهریوردر اعتراض به اخراج چهارنفر از همکارانشان دست از کار کشیده و تحصن کردند.
۱۹ شهریور: کارگران شیفت صبح کارخانه پارس میل لنگ (فولاد قزوین) واقع در تاکستان، دوشنبه ۱۹ شهریور در اعتراض به اخراج همکارانشان و ۴ ماه دستمزد معوقه، دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.
۲۷ شهریور: روز ۲۷ شهریور ۱۶ نفر از کارگران مبارز و اعتصابی کارخانه هپکو اراک به دادگاه احضار شدند که پشتیبانی تمامی کارگران و تشکلات مستقل از آن‌ها را به دنبال داشت.
۳۱ شهریور: در ۳۱ شهریور ماه اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در موجی از پشتیبانی کارگران اصناف دیگر آغاز گشت، که تا هم اکنون ادامه دارد.
با پایان شهریور ماه وآغاز بازگشایی مدارس پیکار معلمان مبارزایران برای تحقق حقوق صنفی سیاسی خود و آزادی یارانی که در زندان رژیم اسلامی به سر میبرند، شدت خواهد گرفت. پیکار معلمان، کارگران، پرستاران و سایر اقشار زحمتکش نویدبخش است. ضرورت ایجاد تشکلات متنوع مسقل کارگری و ارتباط تمامی اقشار و اصناف کارگری با یکدیگر از طریق یک اتحادیه سراسری و در نهایت داشتن رهبری سیاسی و حزبی مبرمترین نیاز جنبش کارگری ایران است. کارگران و زحمتکشان بدون تشکیلات و رهبری آگاه سیاسی هیچ‌اند، اما با تشکیلات و رهبری حزبی همه چیز! زنده باد نبرد کارگران علیه سرمایهداران!
زنده باد  تشکیلات و حزبیت!
 

 

نقل از توفان الکترونیکی شماره 147 نشریه الکترونیکی حزب کارایران مهرماه 1397

www.toufan.org



 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر